Hamis körözött Kölessel
Hamis körözött, meglepően igazi ízzel
Hogy mire van szükség egy kellemes kis piknikhez? Néhány jó barátra, egy napsütéses délutánra, és persze némi harapnivalóra. Tudjátok már, hogy a gyors, könnyű, egyszerű recepteket szeretem, egy kis csavarral persze. Így került a piknikkosarunkba ez a köles körözött. A barátaim el se akarták hinni, hogy nem túróból készült.
Hozzávalók:
- 250 g köles
- egy kis fej lilahagyma
- 12 dkg vaj vagy margarin
- ízlés szerint só, bor, pirospaprika, köménymag vagy őrölt kömény
- egy citrom leve
- egy lehelletnyi tökmagolaj, hogy a citrom savasságát elvegyük
Elkészítés:
- A kölest átmossuk, majd másfélszeres vízben, egy csipet sóval feltesszük főni. Lassú tűzön, lefedve, kavargatás nélkül kb. 15 perc alatt készre főzzük.
- Ha kölesünk megpuhult, kizárhatjuk a gázt, de ilyenkor még tető alatt pihentessük kb. 5-10 percig.
- Majd keverjük hozzá az apróra vágott hagymát, a vajat, és dolgozzuk össze.
- Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, és annyi piros paprikát adunk hozzá, hogy szép színe legyen.
- Hűtőben hűtsük le egy kicsit, és már fogyaszthatjuk is!
+1 TIPP!
Kenyér helyett töltsük a körözöttet paprikába. Felejthetetlen ízélményben lesz részünk!
Körözött recept túró nélkül.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Vidd haza a megoldást!
Vidd haza a megoldást!
Oszd meg:


